Guide til Huckleberry Bush Growth and Care

Indholdsfortegnelse:

Guide til Huckleberry Bush Growth and Care
Guide til Huckleberry Bush Growth and Care
Anonim
huckleberry frugt
huckleberry frugt

Huckleberries er bærproducerende buske, der er tæt beslægtet med blåbær. Der findes adskillige arter i naturen i forskellige dele af Nordamerika, som nogle gange bruges som landskabsplanter.

Huckleberry Essentials

Individuelle arter varierer, men huckleberries er generelt tæt forgrenede opretstående buske, der vokser alt fra én til 10 fod høje. De har små, ovale blade med spidse spidser, bittesmå urneformede blomster og spiselige bær på størrelse med ærter.

Frugt

Smagen af huckleberry-frugt minder om en kraftigt aromatiseret blåbær. De dyrkes ikke som en kommerciel afgrøde, men høstes nogle gange i stor skala fra naturen og kan findes i dagligvarebutikker og vejkanter.

Frugten modnes midt på sommeren, selvom det vil tage flere år efter plantning, før de begynder at bære.

Miljøpræferencer

I naturen findes huckleberries ofte voksende i skovmiljøer, selvom de er tolerante over for næsten enhver mængde sol eller skygge. Bærproduktionen er reduceret i skyggen, men vandbehovet er minim alt, og buskene bliver typisk højere; i fuld sol er der risiko for bladsvidning, hvis planterne ikke vandes kraftigt, men de producerer rigelige mængder frugt og har en tendens til at være kortere og mere kompakte.

Huckleberries har brug for veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. De er tilpasset sure jordforhold, som om nødvendigt kan skabes kunstigt ved at tilsætte tørvemos, svovl eller aluminiumsulfat til jorden.

Plantning

Huckleberries er generelt plantet fra planteskoledyrkede containerplanter, snarere end fra frø. Plant planter i gallonstørrelse eller større om efteråret eller det tidlige forår, når vejret er køligt for de bedste resultater.

Løsn forsigtigt rødderne på ydersiden af rodklumpen inden plantning og grav et hul, der er dobbelt så bredt som rodklumpen, men en tilsvarende dybde. Sørg for, at toppen af rodklumpen er lige med det omgivende jordniveau for at sikre, at rodkronen har tilstrækkelig dræning.

Landskabsanvendelser

Stedsegrøn huckleberry
Stedsegrøn huckleberry

På grund af deres bær og tætte vegetation er huckleberries værdifulde som dyrelivshabitat og er et godt valg til naturaliseret skovbeplantning. De kan også bruges som uformelle hække langs ejendomsgrænser eller til at opdele forskellige dele af landskabet. De fleste har en ret kompakt, velordnet vækstvane, men er ikke den slags busk, du ville klippe ind i en formel hæk.

Huckleberries har lignende dyrkningskrav som blåbær, azalea, rhododendron, gardenia, hortensia og mange bregnearter, som alle er gode ledsagere i en planteplan.

Typer af Huckleberries

Huckleberries kan opdeles mellem dem, der er hjemmehørende i det østlige Nordamerika, som er i slægten Gaylussacia, og dem der vokser i vest, som er i slægten Vaccinium. Huckleberries er ikke almindeligt tilgængelige i detailgartnerier, bortset fra dem, der specialiserer sig i hjemmehørende planter, selvom de kan findes online på postordregartnerier.

Eastern Huckleberries

Sort huckleberry
Sort huckleberry

Sort huckleberry (G. baccata) bliver to til tre fod høj og har rødlige blomster efterfulgt af sort frugt. Den har større blade end de fleste andre huckleberries, der vokser op til tre inches lang. Det er løvfældende og klarer sig godt i USDA zone 3 til 8.

Box huckleberry (G. brachycera) bliver en til to meter høj og har lyserøde blomster efterfulgt af blå frugt. Det har mere en spredningsvane end de fleste andre huckleberries og kan vokse til omfattende kolonier. Den er løvfældende og er hårdfør i USDA zone 3 til 7.

Western Huckleberries

Rød huckleberry
Rød huckleberry

Stevegrønne huckleberry (V. ovatum) bliver fra fire til otte fod høje og har hvidlige-lyserøde blomster efterfulgt af lilla-sort frugt. Den har tykke, blanke blade og er den eneste huckleberry-art, der er stedsegrøn. Den er hårdfør i USDA zone 7 til 9.

Rød huckleberry (V. parviflorum) bliver fra seks til 10 fod høj og har lyserøde blomster efterfulgt af røde bær. Bladene er tynde og lette i konsistensen sammenlignet med andre huckleberries. USDA zone 6 til 8 giver optimale vækstbetingelser.

Pleje af Huckleberries

Huckleberries er planter med ekstremt lav vedligeholdelse. Der er ringe grund til at beskære eller gøde dem, selvom de bør holdes godt vandede. At opretholde et dybt lag af barkflis over rodzonen er en af de bedste ting, man kan gøre for at holde dem sunde.

Skadedyr og sygdomme er sjældent et problem med huckleberries.

A Worthwhile Native

Huckleberries er dejlige indfødte buske, der fortjener mere opmærksomhed som landskabsplanter. Selvom de mangler en enkelt fantastisk funktion, er de overordnet meget attraktive og producerer lækker frugt som en bonus.

Anbefalede: