Den klassiske (og sublime) Daiquiri-opskrift

Indholdsfortegnelse:

Den klassiske (og sublime) Daiquiri-opskrift
Den klassiske (og sublime) Daiquiri-opskrift
Anonim
Den klassiske Daiquiri
Den klassiske Daiquiri

Ingredienser

  • 1¾ ounce lys rom
  • ¾ ounce friskpresset limejuice
  • ¾ ounce simpel sirup
  • Ice
  • Limehjul til pynt

Instruktioner

  1. Køl et martini-glas eller coupé.
  2. I en cocktailshaker tilsættes is, rom, limesaft og simpel sirup.
  3. Ryst for at slappe af.
  4. Sig i et afkølet glas.
  5. Pryn med limehjul.

Variationer og udskiftninger

Den klassiske daiquiri, en velsmagende limecocktail, kan nemt ændres, så den passer til de kræsneste paletter, eller tage højde for manglende ingredienser.

  • Eksperimenter med cocktailens proportioner: tilsæt lidt ekstra limejuice for at få en syrlig smag, mere simpel sirup for en sødere smag, og et stænk mere rom for at få en mere sprudlende punch. Prøv kun én ad gangen for ikke at overvælde de andre cocktailsmag.
  • Vælg limesaft i stedet for limesaft for en limefremadsmag og en lidt sødere cocktail.
  • Skift let rom med lagret rom for at ændre smagen subtilt uden at ændre cocktailen helt.
  • Hvis du inkluderer et stænk, en kvart ounce eller mindre, friskpresset citron- eller appelsinjuice tilføjer du endnu et lag citrus uden at ændre daiquirien for meget.
  • Prøv frugtsmag som fersken daiquiris som variationer på klassikeren.

Pynt

Likehjulet er måske den traditionelle daiquiri-garniture, men der er andre valg at træffe, uanset om du vil have noget mere legende eller traditionelt.

  • Brug en limekile eller -skive i stedet for et hjul. Bruger du en limebåd, kan du presse citrusen for ekstra limenoter. Du kan kassere kilen i drinken eller slippe helt af med den.
  • Prøv en appelsin eller citron, du kan gøre dette med et hjul, lime eller skive for at tilføje et glimt af farve og et ekstra skvæt citrus.
  • En limeskal eller et bånd giver en legende garniture.
  • Dehydrerede citrushjul, hvad enten det er lime, citron eller appelsin, er en moderne garniture, der tilføjer en subtil flair.
  • Et lille drys limeskal tilføjer en unik og usædvanlig visuel garniture.

Om den klassiske Daiquiri

Den klassiske daiquiri er blevet rystet op i over et århundrede. Den dukkede første gang op i briller i begyndelsen af 1900-tallet, i både Cuba og New York. Oprindeligt serveret i et highball-glas med knust eller knust is, var opskriften intet andet end sukker, to friskpressede limefrugter og tre ounce rom. Daiquirien var klar til at nippe med en hurtig omrøring for at froste glasset, svarende til mint julep i dag.

Som årene gik, erstattede barberet is den revnede is med en cocktailshaker, der erstattede highball-glasset til blanding. Den resulterende cocktail blev serveret i et martini- eller coupe-glas, hvilket gav os det klassiske daiquiri-udseende, du sikkert kender. Da simpel sirup begyndte at stige i tilgængelighed og popularitet, erstattede den det granulerede sukker, der findes i den originale opskrift.

Den moderne klassiske daiquiri toppede i popularitet i 1940'erne, da rationer gjorde whisky og vodka udfordrende at få. Samtidig steg tilgængeligheden af rom i vejret takket være åben handel mellem USA og Latinamerika. Den pludselige mode i disse kulturer booster tillokkelsen ved romdrinks og skubbede daiquirien frem i rampelyset. Den klassiske daiquiri ville vakle i popularitet indtil den moderne cocktailrenæssance, hvor flere klassiske drinks igen blev moderne.

The Art of the Daiquiri

Den klassiske daiquiri er en cocktail for alle aldre. Det er en meget misforstået cocktail, hvor folk forbinder den med klodsede og overdrevne smage. Uanset om du nyder en simpel cocktail eller ønsker en sprød, men syrlig smag med et tropisk twist, er den klassiske daiquiri velfortjent sin plads nær toppen af cocktailrækken.

Anbefalede: