Opskrift på makaronikartoffelsalat fra Hawaii

Indholdsfortegnelse:

Opskrift på makaronikartoffelsalat fra Hawaii
Opskrift på makaronikartoffelsalat fra Hawaii
Anonim
makaroni kartoffelsalat
makaroni kartoffelsalat

Hvis du planlægger en picnic og leder efter en smagfuld forkælelse af en sideret, så skal du have en opskrift på makaronikartoffelsalat fra Hawaii.

Det er over alt, hvor du vil være

Hawaii er en ø-paradis. Komfortable 72 grader hver dag, perfekte bølger, strande, solskin og frodige grønne bjerge gør det til det perfekte sted at være. Når folk tænker på at spise på Hawaii, tænker de på luaus, men ikke hvert måltid er en luau. En tallerkenfrokost er mere almindelig, og på hver tallerkenfrokost er makaroni kartoffelsalat. Populariteten af denne salat med højt kulhydratindhold er utrolig indlysende. Men hvor kom det fra?

Det er en kulturblanding

De hawaiianske øer er en kulturel smeltedigel. Først var de en blanding af ø-kulturer, men senere, da europæiske opdagelsesrejsende begyndte at ankomme, blev flere kulturer føjet til blandingen. Fra et kulinarisk perspektiv bragte europæernes ankomst en eksplosion af smag. Før europæernes ankomst var øboernes hovedstivelse taro og sød kartoffel. Hvede var ukendt på øerne, og det var makaroni heller ikke, og det var rødbrune kartofler heller ikke.

Så, hvor kommer opskriften på macaroni kartoffelsalat fra Hawaii fra? Makaronien kommer fra Italien. I standardopskriften på makaroni kartoffelsalat fra Hawaii tilbereder de gerne albuemakaronien i det mindste al dente. Ofte vil du finde det overkogt. Jeg foreslår, at du koger pastaen al dente altid.

Næste del af opskriften er mayonnaise. Dette er åbenbart også europæisk. Kartoflerne, der blandes i for at lave de tre grundlæggende ingredienser til denne salat, kommer oprindeligt fra Sydamerika, hvilket gør dette til en ægte multikulturel ret.

Tallerkenfrokosten

Nogle gange kendt som hawaiiansk grillmad er tallerkenfrokosten den typiske frokost på Hawaii-øerne. Tallerkenfrokosten består af to kugler ris, en kugle makaroni-kartoffelsalat og en portion kødret. Da Hawaii er en kulturel korsvej, kan den kødret være næsten alt. Jeg kan tilfældigvis godt lide kylling adobo, men du vil finde lau lau, kailua svinekød, teriyaki, koreanske short ribs, karry eller endda hamburger. Jeg har endda set en vegetarisk version af frokosttallerkenen lavet med tofu, der var blevet marineret i en soja/hoisin-blanding. Tofuen var blevet braiseret og blev serveret med sauterede grøntsager. Det var meget rart, hvis ikke traditionelt.

Opskrift på makaronikartoffelsalat fra Hawaii

Dette er en af de opskrifter, som efter at have lavet den en eller to gange, kan du begynde at tilføje alt, hvad du har ved hånden, så det passer til din smag, hvilket gør det til din egen opskrift på macaroni kartoffelsalat fra Hawaii. Til det grundlæggende skal du bruge:

  • 1 pund albuemakaroni
  • 1 kop mayonnaise
  • 1 stort sødt løg, enten et Maui-løg eller, hvis du ikke kan finde et, et Texas-sødløg eller et rødløg, duer
  • 2 gulerødder hakket fint
  • 3 rødbrune kartofler kogt og skåret i tern. Du kan lade huden sidde på, hvis du vil
  • 4 store hårdkogte æg
  • 2 stilke selleri, finthakket
  • 1 tsk sennep
  • S alt, peber og dild efter smag.
  1. Kog pastaen til al dente. Skyl i koldt vand.
  2. Kog kartoflerne og skær dem i 1/2 tomme tern.
  3. hak æggene groft.
  4. Bland alt i én stor skål.
  5. Afkøl mindst en time i køleskabet.

For variationer på denne opskrift kan du tilføje sød sylteagurk eller italiensk dressing, hakkede grønne løg frosne eller friske ærter, majs eller hvad du nu ellers har ved hånden eller synes ville smage godt. Selleris alt og selleripulver er populære tilføjelser, og jeg kan godt lide at tilføje bare et strejf af hvidløgspulver og lidt frisk hakket oregano. Så længe du har den grundlæggende mayonnaise, makaroni og kartoffel, har du den klassiske opskrift på macaroni kartoffelsalat fra Hawaii.

Relaterede salatopskrifter

  • Kartoffel- og æggesalatopskrift
  • Kartoffel-, rejer- og sardinesalatopskrift
  • Hr. Holmdens makaronipastasalatopskrift
  • Makaroniopskrift
  • Makaroni-, tomat- og løgsalatopskrift

Anbefalede: