Veganske yoghurttyper + Sådan laver du din egen

Indholdsfortegnelse:

Veganske yoghurttyper + Sådan laver du din egen
Veganske yoghurttyper + Sådan laver du din egen
Anonim
Billede
Billede

Folk, der siger, at der ikke er nogen god måde at lave yoghurt på uden at bruge mælk, må aldrig have prøvet vegansk yoghurt. Denne yoghurt kan være lige så cremet, tyk og lækker som mejerivarianten. Plus, da det langsomt bliver mere populært, er det ofte tilgængeligt i kommercielle dagligvarebutikker, så folk ikke engang behøver at køre af vejen for at få det.

Typer af vegansk yoghurt tilgængelig

Den første type vegansk yoghurt, folk sandsynligvis vil støde på, er sojayoghurt fra mærker som Silk og WholeSoy & Co. Denne yoghurt bruger dyrket sojamælk i stedet for komælk som hovedingrediens. Andre typer ikke-mejeri yoghurt, der er tilgængelige, omfatter:

  • Kokosmælkyoghurt
  • Arrowrootyoghurt
  • Nøddemælkyoghurt

Mens kokosmælkyoghurt er let tilgængelig kommercielt under varemærket So Delicious og Nogurt arrowroot yoghurt kan findes i mange naturlige fødevarebutikker, kan veganere, der gerne vil prøve nøddemælksyoghurt, være nødt til at lave den selv eller bestille den af menuen på en vegansk restaurant. Rismælkselskere bør advares om, at denne drik ikke giver en meget tyk yoghurt på grund af dens makeup og konsistens, så det er bedst at gå med en af de andre baser, hvis det er muligt.

Fremstilling af mælkefri yoghurt

Da yoghurt ikke kun er tykmælk, men indeholder aktive kulturer, er det første skridt til at lave mælkefri yoghurt af noget som nødder at købe en vegansk yoghurtstarter. En populær er ProGurt, som er tilgængelig i naturlige fødevarebutikker og på nettet.

For at lave en veganyoghurt med cashewmælk skal du ud over forretten bruge en halv kop cashewnødder uden s alt eller andre krydderier på dem, to kopper vand og en flaske agavenektar. Du skal også bruge en sigte, en gryde, en varmefast ske og en yoghurtmaskine.

  1. Sæt cashewnødder og vand i foodprocessoren på høj, indtil nødderne er tilstrækkeligt flydende.
  2. Hæld blandingen gennem sigten i gryden for at si eventuelle nøddestykker ud.
  3. Sæt gryden på komfuret og kog den i fem minutter under konstant omrøring.
  4. Sluk for varmen, og fortsæt med at røre, mens blandingen afkøles.
  5. Tilsæt to teskefulde agavenektar, når den når omkring 70 grader. Rør.
  6. Pæt en ottendedel af en teskefuld starter for hver liter væske. Rør.
  7. Hæld væsken i yoghurtmaskinen og kog i ni timer.

Hvis yoghurten bliver for tynd, tilsæt majsstivelse i den halve teskefuld efter behov. Dæk yoghurten til og stil den på køl, når den er færdig.

De fleste andre nødder kan erstatte cashewnødder i denne opskrift, selvom mængderne af hver ingrediens muligvis skal justeres efter smag. At lave nøddeyoghurt er en ret involveret opgave, der kan tage op til en eftermiddag.

Dem, der vil starte med nogle nemmere opskrifter, der ikke kræver en yoghurtmaskine eller forret, og som tager meget kortere tid, kan tjekke sojayoghurtopskrifterne på VegWeb. Nogle tager kun omkring 15 minutter fra start til slut.

Vegan Frozen Yoghurt

Ja, veganere kan også have frossen yoghurt, selvom det er meget nemmere at købe det end at lave det, især for dem, der ikke ejer en ismaskine. Et par virksomheder, der sælger vegansk frossen yoghurt er Tutti Frutti Frozen Yoghurt og Wheeler's. Wheelers mærke er lok alt i Boston-området. Tutti Frutti har butikker i hele landet, så tjek deres online butikssøgning for at se, om der er en i nærheden af dig.

Anbefalede: