Regler for store bogstaver i teknisk skrivning

Indholdsfortegnelse:

Regler for store bogstaver i teknisk skrivning
Regler for store bogstaver i teknisk skrivning
Anonim
Fokuseret kvindelig ingeniør, der arbejder ved bærbar computer i værksted
Fokuseret kvindelig ingeniør, der arbejder ved bærbar computer i værksted

Uanset hvilken slags teknisk skrivning du laver, er det vigtigt at have et praktisk snydeark med regler for brug af store bogstaver. På den måde, hvis du har brug for at få noget færdigt til en klient, behøver du ikke at blande dig gennem en opslagsbog eller febrilsk søge på nettet efter svar. Sæt bogmærke ved disse regler, så du kan have dem lige ved hånden.

Skriv alle egennavne med store bogstaver

Ligesom enhver anden form for skrift skal du skrive egennavne med store bogstaver i tekniske dokumenter. Det kan dog være udfordrende at finde ud af, hvad der er et egennavn, og hvad der bare er et andet ord. Husk disse tips.

Navngivne steder, veje og køretøjer

Giv alle navngivne bygninger med kapital, såvel som alle gader, broer, tunneller, jernbaner og andre menneskeskabte strukturer. Brug også store bogstaver i transportmetoderne, hvis du bruger det officielle navn (skriv "Ford Focus" med stort bogstav, men ikke "bil"). Hvis et sted, en bygning eller et værelse ikke er navngivet, skal det ikke skrives med stort.

Mennesker og nogle gange deres opfindelser

Skriv altid navne på personer med stort, ligesom du ville gøre i ethvert dokument. Men som tech-skribent kan du også støde på opfindelser eller opdagelser opkaldt efter mennesker. I så fald skrives personens navn med stort, men ordet for opdagelsen eller opfindelsen er ikke: Tænk "Bunsen-brænder", "Haleys komet", "Alzheimers sygdom" og "Petriskål." Brug kun store bogstaver i teorier og videnskabelige love, der er opkaldt efter nogen.

Temperaturskalaer

Tilsvarende er temperaturskalaerne, såsom Fahrenheit, Celsius og Kelvin, opkaldt efter videnskabsmænd. På grund af dette skal navnet på vægten altid skrives med stort i tekniske dokumenter.

Klubber og organisationer

Kapitaliser alle navngivne klubber, broderforeninger, officielle grupper og andre organisationer. Aktiver også tjenester fra disse organisationer, men kun hvis de er officielt navngivet. Skriv f.eks. "Microsoft Word" med stort, men ikke "Microsofts tekstbehandlingssoftware."

Retning kun for egennavne

Retninger på kompasset bør kun skrives med stort, hvis de er en del af egennavnet eller et velkendt navn for en placering. For eksempel skal "West Coast" skrives med stort, ligesom "West Palm Beach". "Kør mod vest" bør dog ikke.

Sæt nogle gange store dele af et system eller software

Tilsvarende skal du skrive en hvilken som helst navngiven komponent i et system, som du skriver om, med stort. Overvej for eksempel disse eksempler:

  • Gør menunavne eller grænsefladeelementer med store bogstaver, såsom "Hjælp-menu", hvis de er skrevet med stort i systemet.
  • Hvis grænsefladeelementer ikke er skrevet med stort i systemet, skal du ikke skrive dem med stort i dokumentationen.
  • Undlad at skrive komponenter som "mus", "" knap, "eller "switch" med store bogstaver.
  • Gør mærkede udstyrsdele med store bogstaver, hvor etiketten på udstyret er skrevet med stort, såsom "Knap A."

    Mandlig supervisor og arbejder, der undersøger maskiner
    Mandlig supervisor og arbejder, der undersøger maskiner

Byt aldrig for stor vægt

Hvis du arbejder sammen med emneeksperter for at skabe indholdet til et dokument, er du muligvis stødt på fænomenet med kapitalisering for at fremhæve. Når en fagekspert mener, at noget er vigtigt, kan han eller hun skrive det ord med stort. Mens du opretter det endelige dokument, skal du sørge for at holde øje med dette.

Sæt nogle gange store ord i akronymer

Akronymer er meget almindelige i teknisk skrivning, og det er bedste praksis at skrive alle ordene i akronymet første gang, du bruger det i et dokument, så læseren ved, hvad akronymet repræsenterer. Men når du skriver ordene ud, skal du kun skrive dem med stort, hvis de er egennavne. For eksempel er "International Standards Organization (ISO)" med stort, men "brugergrænseflade (UI)" er det ikke.

Genbogstaver referencer i et dokument

Det er almindeligt i teknisk skrivning at henvise til dele af dokumentet eller andre dokumenter i en serie. Når du henviser til disse dokumenter eller dele, skal du altid skrive dem med stort. Overvej følgende:

  • " Baseret på brugernes behov i kravdokumentet."
  • " Se figur A i standarddriftsproceduren."
  • " Som anført i afsnit 23."

Husk videnskabsspecifikke kapitaliseringsregler

Der er nogle specifikke regler for brug af store bogstaver for videnskabelige emner, som du muligvis skal bruge i tekniske dokumenter. Husk tekniske skrivetips som disse.

Sæt ikke grundstofferne med store bogstaver i det periodiske system

Sæt ikke navnene på elementer med stort, selvom deres forkortelser er med stort. Dette er en almindelig fejl, så hold øje med det i kildedokumenter, du muligvis bruger til at oprette din dokumentation.

Nærbillede af blyant på det periodiske system
Nærbillede af blyant på det periodiske system

Sometimes store astronomy termer

De fleste planeter, stjerner og andre himmellegemer skrives med store bogstaver som egennavne. Der er dog en undtagelse for dem, der er tættest på jorden eller mest almindelige. Skriv kun "Jorden", "Månen" og "Sol", hvis de er i en sætning med andre himmelske ting.

Genbogstaver dele af videnskabelige navne

Du bør altid kursivere de videnskabelige navne på planter, dyr og andre levende ting. Reglerne for brug af store bogstaver er dog lidt mere udfordrende. Sæt slægten, slægten, rækkefølgen, klassen og familien med stort, men brug ikke arten med stort.

Skriv kun store bogstaver i professionelle titler før navne

Professionelle titler, såsom "præsident", "læge" og "professor" er almindelige i akademisk og teknisk arbejde. Du bør kun skrive disse titler med stort, hvis de kommer før nogens navn. For eksempel skal "President Scott Thomas" skrives med stort, men "Scott Thomas, virksomhedens præsident" skal ikke.

Genbogstaver dokument- og afsnits titler

Brug reglerne for brug af store bogstaver, som foretrækkes af den klient eller organisation, som du opretter dokumenter for. Generelt skal det første og sidste ord i titler skrives med stort, såvel som de fleste andre ord i titlen. Artikler, såsom "den" eller "en", skrives ikke med stort, medmindre de er det første eller sidste ord. Præpositioner skrives norm alt ikke med stort, hvis de er under fire bogstaver lange.

Tjek altid med kunden

Enhver organisation eller virksomhed har sine egne regler om brug af store bogstaver for specifikke vilkår eller produkter. Kontakt altid din klient eller arbejdsgiver for at se, om der er visse vilkår, der altid er skrevet med stort i deres dokumentation. Tilføj derefter disse noter til denne liste for at oprette en praktisk reference til dit arbejde.

Anbefalede: