At give en majestætpalme den rette pleje for at trives

Indholdsfortegnelse:

At give en majestætpalme den rette pleje for at trives
At give en majestætpalme den rette pleje for at trives
Anonim
Moderne interiør med stort spejl og smuk majestætisk palmeplante
Moderne interiør med stort spejl og smuk majestætisk palmeplante

Majestætpalmen kan dyrkes som udendørsplante og stueplante. Majestætspalmen giver dig en elegant følelse, der kan give en have eller stue et tropisk look.

Er en majestætpalme en god indendørs plante?

Majestætpalmen er en populær stueplante. Det er en langsomt voksende plante, der vil give dig mange års nydelse.

Husplante Majesty Palmepleje og vedligeholdelse

Den langsomt voksende majestætspalme vil vokse op til 10 fod som en indendørs plante. Planten vokser mellem 8" til 12" årligt. Du bliver højst sandsynligt nødt til at ompotte det hvert andet år. Et tegn på, at det er tid til at ompotte, er fremkomsten af rødder ved jordlinjen. Bare sørg for at vælge en ny urtepotte, der er 2" større i diameter for at sikre, at din majestætspalme har plads til at sprede sig.

Gryde med drænhuller

Den majestætiske håndflade har ikke våde fødder. Det betyder, at du skal vælge en gryde, der har drænhuller, så vandet kan løbe ud.

Hvor ofte vander du en majestætpalme?

Du ønsker aldrig, at jorden i din majestætiske palmepotte skal blive tør. Typisk vil du vande din håndflade ugentligt. Lad ikke spidserne af bladene blive tørre. Hvis dette sker, eller bladene bliver brune, har du ladet din plante tørre ud og skal straks vande den.

Fugtighedskrav til Majesty Palm Care

Det største vedligeholdelses- og plejeproblem for din majestætiske palme er at sikre et fugtigt miljø. Fugtighed er ikke en ønskværdig luftkvalitet til et boliginteriør.

Indendørs majestætisk palme
Indendørs majestætisk palme

Sådan efterligner man nemt fugtigt miljø

Du kan nemt give din majestæts håndflade den fugtighed, den higer efter, ved at efterligne et fugtigt miljø. Du skal oprette en fugtighedsbakke.

  1. Vælg en lavvandet bakke, der er ret bred.
  2. Læg bakken med et lag af grus.
  3. Tilsæt vand og stop med at fylde bakken, før vandet dækker toppen af gruset.
  4. Sæt pottepalmen oven på gruset.
  5. Sørg for, at gryden ikke står i stående vand, men er sikkert over vandlinjen.
  6. Juster om nødvendigt vandet for at sikre, at potten hviler på tørt grus.
  7. Fyld fugtighedsbakken efter behov.

Mist Your Majesty Palm

Du kan også dugge din majestætiske palme hver dag for at tilbyde den et tropisk miljø. Dette gøres ud over fugtbakken og ikke i stedet for bakken.

Majesty Palm indendørs sollyskrav

En indendørs majestætpalme har brug for stærkt indirekte sollys. Faktisk vil du gerne indstille denne plante, hvor den kan modtage skarpt indirekte lys mindst seks timer om dagen. Jo mere indirekte lys den modtager, jo gladere vil din majestætspalme være. Det betyder, at et sydøst- eller sydvendt værelse i dit hjem med masser af vinduer kan være det perfekte sted til din håndflade.

Majestic Palm på balkonen
Majestic Palm på balkonen

Type jord til Majesty Palm

Du vil have en jord, der let drænes. Nogle mennesker vælger en pottejord til sukkulenter. En sur pH foretrækkes til majestætspalmen. Du kan prøve en blanding af pottejord til kaktus, palme og citrus.

Gød Deres Majestæt Palm

I vækstsæsonen (forår og sommer) bliver du nødt til at fodre din majestætiske palme om foråret og igen om sommeren. Hvis du har næringsrig pottejord, skal du ikke behøve at gøde den.

Beskæringsvedligeholdelse til Deres Majestæt Palm

Du bliver nødt til at beskære din majestætiske palme for at fremme plantesundheden. Dette er en simpel proces, da du kun beskærer bladene, der bliver brune eller gule.

Majesty Palm Pest Prevention

Selvom du ikke helt kan sikre dig mod et insektangreb, kan du mindske risiciene. Ved at vedligeholde og give din majestæts palme ordentlig pleje mindsker du risikoen for skadedyr. Spindemider er den største trussel mod en majestætspalme. Hvis du ikke sørger for rigelig luftfugtighed, kan spindemider sætte deres syn på din plante. At holde din plante dugget afskrækker disse irriterende skadedyr fra at etablere nye hjem i din plante.

Er Majestætpalmen giftig for kæledyr?

Den gode nyhed er, at majestætspalmen er ugiftig for kæledyr. Du behøver ikke bekymre dig om at placere denne stueplante i dit hjem.

Majesty Palm Outdoors

Du kan dyrke en majestætisk palme udendørs. Med en udvidet plads til, at rodsystemet kan vokse ud over en urtepotte, kan majestætpalmen nå 60 fod eller mere i højden.

Vælg den rigtige plantezone

De ideelle vækstzoner for majestætiske palmer er tropiske. Disse zoner er 9b til 11. Temperaturområdet er mellem 45°F og 85°F.

Andre overvejelser omfatter:

  • Ligesom sine indendørs fætre har den udendørs majestætpalme brug for indirekte sollys.
  • En sandjord, der dræner godt, ligner mest majestætpalmens naturlige habitat på Madagaskar.
  • Den majestætiske palme trives bedst, når den plantes i nærheden af vand, som en å eller en sø.
  • Udenfor kan palmebladene blive så massive som 8 fod lange.
  • Gød én gang om foråret og én gang om sommeren.
  • Beskær alle brune eller gule blade.
Areca palme ompotning
Areca palme ompotning

Majesty Palm til indendørs og udendørs nydelse

Du kan tilføje en majestætisk palme til dine stueplanter, eller hvis du bor i en af de rigtige zoner, kan du plante en i din have. Denne kongelige plante vil tilføje en flair af elegance og romantik til dit hjem.

Anbefalede: