Hvorfor vintage Melmac-retter er klassikere fra midten af århundredet

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor vintage Melmac-retter er klassikere fra midten af århundredet
Hvorfor vintage Melmac-retter er klassikere fra midten af århundredet
Anonim

Hvis du elskede at lege med dine plastik-tesæt som barn, vil du blive besat af vintage Melmac-retter.

To tomme plastik gule melmac kopper
To tomme plastik gule melmac kopper

I 1950'erne var folk endelig blevet trætte af at beskæftige sig med at udskifte knækket plade efter knækket plade. Plastalderen afhjælpede porcelænstallerkenernes omkostninger og skrøbelighedsproblem, og en af de mest mindeværdige af de tidlige plastikserviser er Melmac. Vintage Melmac-retter er muntre på den måde, som moderne produkter fra midten af århundredet plejer at være, og de er et fantastisk samleobjekt for nybegyndere med et lille budget.

Melmac-retter var farverige og billige spisesteder

Blandet parti vintage pastel melmac retter og kopper
Blandet parti vintage pastel melmac retter og kopper

Melmac-retter er en drøm for en moderne designer fra midten af århundredet. De er smukt farvet i lyse pasteller og er børnesikre takket være den unikke melaminplast, de er lavet af. Hver familie havde råd til et sæt Melmac-retter, hvilket gør dem til et masseproduceret fænomen, som du kan finde i genbrugsbutikker i hele Amerika.

På trods af at de er lige så nyttige som andre vintage spisestelsmærker som Pyrex, har Melmac-retter ikke den samme kultfølge. Selvom dette er fantastisk for folk, der prøver at samle det perfekte sæt til deres neo-vintage køkken, betyder det ikke altid, at der kommer en stor fortjeneste for folk, der sælger deres gamle sæt.

Hvad gør Melmac Spisetøj speciel?

Melmac var ikke et mærke af spisestel som Corningware eller Pyrex. I stedet var det navnet på American Cyanamids mærkede melaminpulver, der blev støbt ind i det ikoniske plastikservice. Enhver producent, der købte melaminpulverne fra amerikanske Cyanamid, kunne lovligt mærke deres produkter 'Melmac.' Dem, der ikke brugte amerikansk cyanamid-pulver, slog problemet ved at mærke deres spisestel "lavet af Melmac" eller noget lignende.

Melamin var også utrolig billigt at lave, hvilket betyder, at retterne var super overkommelige, hvilket var virkelig vigtigt for fortsat at styrke efterkrigstidens forbruger.

Hvordan ser vintage Melmac ud?

Melmac Aqua Dishes fra 1950'erne
Melmac Aqua Dishes fra 1950'erne

Vintage Melmac-retter er ret nemme at samle på takket være deres uopfindsomme forme. Disse stykker ligner præcis børnelegesæt eller cafeteriabakker i den forstand, at de er robuste, tykke og ikke prangende. Da der er så mange forskellige producenter, der har lavet Melmac-retter, er det svært at kende hvert design fra toppen af dit hoved. Men det er nogle af de mest populære mærker.

  • aztekisk
  • Branchell's Colorflyte
  • Boontonware
  • Brookpark
  • Texasware
  • Prolon
  • Royalon

Hvor værdifuld er vintage Melmac?

Stetson Melmac Melamin spisestel
Stetson Melmac Melamin spisestel

I det hele taget, fordi de blev fremstillet i millioner, og så mange af dem overlever, er Melmac-retter ikke mange penge værd. Du kan lejlighedsvis finde fulde sæt af 50+ stykker, der sælges for $100-$200, som dette Futura-sæt med 80 dele, der blev solgt for $150 online. Men de fleste stykker er værd omkring $20-$50, afhængigt af dine brikker og hvor unikt det er.

Fordi der er så meget vintage Melmac på markedet, er hammerpriserne virkelig afhængige af folks individuelle interesse. Det er her, du finder ikoniske farver fra midten af århundredet som avocadogrøn og lyserød, der sælges til mere end neutrale farver som brun.

Melmac var også klar til tegneserielicenser, fordi efterspørgslen var høj, opmærkningen højere og omkostningerne til at gøre dem utrolig lave. Du kan finde masser af stykker med illustrationer af 1950'erne/1960'erne tegnefilm på dem. Alligevel oversættes deres popularitet ikke til højere priser. For eksempel sælges denne Disney Askepot skål og tallerken kun for 12,95 USD på eBay.

Forsigtig! Melmac er ikke helt perfekt

Desværre er Melmac ikke uden sine fejl. Den tidlige plastik er ikke lavet til at blive mikrobølget (især i moderne højspændingsmikrobølger) og vil brænde, når den placeres i nærheden af høj varme. Så hvis du finder vintage Melmac i genbrugsbutikken med lidt brunfarvning, kan du måske ikke rense den op med en skrubbe og skyl.

Gør dit hjem til et paradis fra midten af århundredet ved hjælp af Melmac

Da Melmac er så billig at få og straks fremkalder en moderne stemning fra midten af århundredet, bør du ikke begrænse dig til antallet af stykker, du tager med hjem. Men du har sikkert kun så meget plads i køkkenskabe. I så fald er der andre måder, du kan bruge Melmac-retter til at gøre dit hus til et groovy paradis.

  • Brug de små underkopper som smykkefade. Giv dig selv et sted at stille dine smykker, når du tager dem af.
  • Plant småplanter i plastikkrusene. Hvis dine børn forsøger at spire babybønneplanter, eller du spirer små blomster, kan du bruge plastikkrusene i stedet for potter eller plantekasser.
  • Sæt et par mønstrede stykker op på nogle flydende hylder. Forvandl de store, mønstrede middagstallerkener til dekorative midterstykker og omslut dem med friske blomster, vintage korsstingskunst, vintage lapper, og mere.

Tidsrejser under hvert måltid med Melmac-retter

Melmac-retter har eksisteret i mere end 50 år, og de er det perfekte indgangspunkt for nybegyndere, der samler spisestel. Arbejd dig op til fint porcelæn ved at spare på disse billige gamle plastiktallerkener, -kopper og -skåle, når du har en håndfuld lommepenge. Ikke alene vil du være i stand til at bruge dem i de kommende år, men de vil sandsynligvis blive til de tallerkener, du henter først, når du dækker bordet.

Anbefalede: