7 nemme Chartreuse-erstatninger for cocktails

Indholdsfortegnelse:

7 nemme Chartreuse-erstatninger for cocktails
7 nemme Chartreuse-erstatninger for cocktails
Anonim

Ingen Chartreuse? Intet problem! Du kan stadig få det sidste ord med disse nemme Chartreuse-erstatninger.

Chartreuse flaske - Getty Editorial
Chartreuse flaske - Getty Editorial

Hvis du har svært ved at finde en flaske Chartreuse, eller hvis du er så heldig at have en flaske stående på din hylde, klør du dig måske i hovedet og spekulerer på, hvordan du skal bruge den (den bedste problem at have) eller hvad du kan bruge som Chartreuse-erstatning (let problem at løse).

Grøn og gul Chartreuse-erstatning

Tror du, at du aldrig vil være i stand til at duplikere den urte, men silkebløde smag af Green Chartreuse i din cocktail? Vær ikke bekymret! Du vil ryste og røre på ingen tid med disse erstatninger. Hver af disse erstatninger er 1:1, medmindre andet er angivet; hvis opskriften kræver en ounce, skal du bruge en ounce af erstatningen.

Jagermeister-flasker - Getty Editorial
Jagermeister-flasker - Getty Editorial

Disse passer måske ikke perfekt til den enestående Chartreuse, men du leder ikke efter en soulmate, du leder efter en passende cocktailpartner.

  • Strega
  • Bénédictine
  • Sambuca
  • Dolin Génépy
  • Drambuie med 1 til 2 streger bitter
  • Fernet, selvom nogle måske vil bruge mindre end opskriften kræver
  • Jägermeister, halvdelen af hvad opskriften kræver

Tilføj et par stænk bitter for at afbalancere eventuelle erstatninger, der har brug for en smule mere rodsmag. Du kan selvfølgelig altid bytte Yellow Chartreuse ind med Green Chartreuse. Nu hvor du har din erstatning klar, kan du finde på et nøgent og berømt, et afbalanceret sidste ord, en frygtindgydende velsmagende Beetlejuice eller sætte et twist på dine sædvanlige bi-knæ.

Hvad er Chartreuse?

Chartreuse, specifikt Green Chartreuse, som vi kender det, har eksisteret siden 1840, selvom den originale opskrift går tilbage til det meget tidlige 1600-tal. Både de grønne og gule nuancer sker alle uden nogen tilføjet farve fra munkene.

Ja, munke er dem, der er ansvarlige for at destillere Chartreuse. Chartreuse skylder sin urteagtige og jordiske smag til over 100 planter, bark, rødder og krydderier, der skaber denne spiritus. Og kun to munke kender hele opskriften og processen fra start til slut.

Processen tager munke flere uger at lave, fra destillation, til maceration, til aldring. Først når spiritussen når egetræsfade og ældes i et stykke tid, aftapper munkene endelig Chartreuse.

Hvordan smager Chartreuse?

Grøn Chartreuse har en fed, jordagtig, krydret, urteagtig smag. Der er et strejf af bid fra pebret noter, med citrus, mynte, lakrids og urter, der udglatter det hele, med kun et strejf af bitter te i slutningen. Yellow Chartreuse er en mildere søskende til sin grønne storebror og sødere at starte med med mere subtile urteagtige smage, der gør den mere tilgængelig.

Den bedste måde at nyde smagen af grøn eller gul Chartreuse? Afkølet. Aldrig stuetemperatur.

Chartreuse Dreams

Ikke mere vil en global mangel på urteagtig spiritus forhindre dig i at leve dit grønneste (eller mest gyldne) cocktailliv. Det ser ud til, at du får det sidste ord, når det kommer til de grønne Chartreuse-løsninger. Og du behøver ikke engang at være nøgen og berømt for at gøre det!

Anbefalede: