Typer af urtefrø og planteråd

Indholdsfortegnelse:

Typer af urtefrø og planteråd
Typer af urtefrø og planteråd
Anonim
urtefrø
urtefrø

Hvis du elsker urter, kan du heldigvis plante mange urtefrø. De fleste urter er nemme at plante fra frø, hvilket giver gartneren mulighed for at inkorporere dem i en køkkenhave, i en terrassebeholder eller en vindueskarm.

Om urtefrø

Nogle urter er flerårige, mens andre er enårige. I mange tilfælde afhænger det af klimazonen eller hvor planterne er sået. Mange etårige urter genså sig også hvert år, hvilket giver oplevelsen af en flerårig plante.

Hvor skal man plante

Plant urtefrø, hvor du vil få den største tilfredsstillelse fra disse duftende planter. Hold dem i nærheden af et vindue for den dejlige duft. For en kok er de perfekte i nærheden af køkkenet eller i en køkkenhave. De er også gode til beskyttelse mod mange skadedyr i dine grøntsager. Persille og basilikum er gode valg til at omgive omkredsen af en have. Dild og koriander er godt plantet mellem tomater, kål og broccoli.

Typer af urtefrø

Mens nogle urter ikke kan startes fra frø, kan mange. Det følgende er en liste over almindelige haveurter og grundlæggende råd om såning.

Anis

Plant efter frø efter al fare for frost er overstået. Placer der på det nøjagtige sted, du planlægger at dyrke dem, da frøplanter ikke transplanteres godt.

Basilikum

Denne meget brugte urt er meget følsom over for vinterens kulde. Start enten basilikumfrø indendørs seks til otte uger tidligt, eller plant udenfor, efter at al fare for frost er overstået. Mens din basilikum vil forsøge at genså sig selv gennem vækstsæsonen, skal du sørge for at knibe blomsterne tilbage, før de knopper. Når basilikum er gået til frø, bliver plantens blade bitre.

Borage

Så frø på et solrigt sted, tidligt forår.

Kummefrø

Dette urtefrø dyrker ikke kun planten, men bruges også som sig selv i madlavning. En toårig plante, du kan så frøene i det sene efterår eller det tidlige forår. Høst dem, efter at blomsterne er blevet brune.

Kattenød

Selv hvis du ikke har en kat, er katteurt fantastisk som te. Hvis dit nabolag huser mange katte, er dette urtefrø bedst plantet væk fra deres travle grund, som en terrasse, et dæk eller indendørs urtehave. Catnip er en flerårig plante, så frøene kan sås i efteråret eller det tidlige forår, på et solrigt eller delvis skyggefuldt sted.

Kørvel

Denne syrlige urts frø har brug for lys for at spire. Mens dens frø kan plantes i efteråret eller det tidlige forår, så plant dem ikke for dybt.

Pløgløg

Plant purløgsfrø tidligt forår på et solrigt sted.

Koriander

Efter faren for frost som passeret, plant korianderfrø på et solrigt sted, hvor du planlægger at det skal vokse.

Dild

Så disse frø efter den sidste frost; placeres et solrigt sted.

fennikel

Endnu et urtefrø, der er dejligt i madlavning. Plant fennikelfrø efter al fare for frost er overstået.

Lavender

Lavendelfrø skal startes indendørs, da de er ekstremt omskiftelige. Med en lav spireevne pr. frø er det bedst at plante mange. Placer frøplanter udenfor, når al fare for frost er overstået.

Citronmelisse

En fantastisk urt til te eller dens dejlige haveduft, citronmelisse vil typisk blive ved med at genså sig selv år efter år. Plant frø indendørs ti til tolv uger tidligt, eller udenfor, efter at al fare for frost er overstået. Disse frø har også brug for lys for at spire, så dæk kun let med jord.

merian

merian er en plante, der kan gå begge veje, enårig eller flerårig, afhængigt af din zone. Det er bedst at starte frø indendørs otte til ti uger tidligt og transplantere til et solrigt sted.

Mint

En af de nemmeste urter at dyrke, denne plante er kendt for at blive ret invasiv, hvis den efterlades utæmmet. Plant frø tidligt om foråret.

Oregano

Frø sås bedst på et delvist skyggefuldt sted, efter at al fare for frost er overstået.

Persille

Plant disse frø nær dine grøntsager i det sene efterår eller det tidlige forår.

Sage

Så salviefrø udendørs i det tidlige forår.

Timian

Frø er følsomme over for frost, så timian skal startes indendørs fire til seks uger for tidligt eller plantes udenfor efter den sidste forkølelse.

Hvor kan man købe

Urtefrø er utroligt nemme at få fat i. Du kan finde dem i de fleste planteskoler, frøkataloger og mange købmandsforretninger. Hvis du har en bestemt sort i tankerne eller ønsker at deltage i en frøudveksling, så kontakt Herb Society of America.

Anbefalede: