Hvor mange Jurassic Park-film er der?

Indholdsfortegnelse:

Hvor mange Jurassic Park-film er der?
Hvor mange Jurassic Park-film er der?
Anonim
Jurassic Park-udstilling Sao Paulo Brasilien
Jurassic Park-udstilling Sao Paulo Brasilien

Med offentlighedens urokkelige tilbedelse af dinosaurer og den fristende mulighed for, at de forhistoriske bæster atter strejfer rundt på jorden, har Jurassic Park vist sig at være en utrolig succesfuld franchise. De første fire film i serien indbragte over 2 milliarder dollars i amerikanske billetkontorer (justeret for inflation), og den femte film, der udkommer i juni 2018, er klar til at blive lige så populær.

Jurassic Park (1993)

Baseret på Michael Crichton-romanen af samme navn blev den første Jurassic Park-film instrueret af Steven Spielberg og med Sam Neill og Laura Dern i hovedrollerne som palæontolog Dr. Alan Grant og palæobotaniker Dr. Ellie Sattler. Andre bemærkelsesværdige stjerner omfatter Jeff Goldblum, Samuel L. Jackson og Wayne Knight.

InGen er et bioingeniørfirma, der har opdaget, hvordan man kloner dinosaurer. De klonede væsner skal være hovedattraktionen i den titulære Jurassic Park-forlystelsespark på Isla Nublar i Costa Rica. Inden åbningen af parken for offentligheden, inviterer industrimanden og InGen-grundlæggeren John Hammond (spillet af Richard Attenborough) en række gæster til at besøge attraktionen. Tingene går dog ikke helt efter planen.

The Lost World: Jurassic Park (1997)

En efterfølger til den første film og foregår fire år senere, 1997's The Lost World så Jeff Goldblums tilbagevenden i rollen som matematikeren Ian Malcolm, samt en cameo af Richard Attenboroughs John Hammond. Nye karakterer spilles af blandt andre Julianne Moore og Vince Vaughn.

Mens det var meningen, at dinosaurerne i den første film skulle være indespærret i deres indhegninger, har de biokonstruerede dinosaurer på Isla Sorna strejfet vildt siden den forrige film. To hold sendes til den hemmelige placering af InGens 'Site B' til vildt forskellige formål. Det ene hold er der for at forske i og dokumentere de fritgående dinosaurer for videnskaben, mens det andet er der for at fange dinosaurerne og bringe dem til San Diego for at åbne en ny Jurassic Park-temapark.

Jurassic Park III (2001)

Den første film i serien, der hverken er baseret på en roman af Michael Crichton eller instrueret af Steven Spielberg, Jurassic Park III har Sam Neill gentaget sin rolle som Dr. Alan Grant. Han får selskab af William H. Macy, Tea Leoni og Alessandro Nivola.

Jurassic Park III finder sted på samme Isla Sorna som The Lost World. Dr. Grant følger modvilligt et velhavende par til øen under falske forudsætninger. De leder virkelig efter folk, der forsvandt for flere uger siden. Hele festen ender i fare, omgivet af de ikoniske forhistoriske skabninger.

Jurassic World (2015)

Selv om ordet 'park' er erstattet af 'verden' i titlen, betragtes Jurassic World som den fjerde film i Jurassic Park-serien og den første i det, der bliver en ny filmtrilogi. Det har Chris Pratt, Bryce Dallas Howard og Vincent D'Onofrio i hovedrollerne.

Jurassic World foregår på den samme fiktive ø Isla Nublar, 22 år efter afslutningen af den originale Jurassic Park-film. Gennem genteknologi har forskerne udviklet en helt ny hybridart. Mens den originale forlystelsespark fejlede, før den overhovedet åbnede sine døre for offentligheden, er den nye Jurassic World-attraktion åben og har stor succes. Der går dog ikke længe, før katastrofen rammer.

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

En efterfølger til filmen fra 2015 og den femte film i franchisen, Jurassic World: Fallen Kingdom med Chris Pratt og Bryce Dallas Howard i hovedrollerne. De får selskab af Jeff Goldblum, da han gentager sin rolle som Dr. Ian Malcolm.

Tilbage på Isla Nublar har dinosaurerne strejfet frit rundt på øen i flere år. Det forudsagte potentiale for et kommende vulkanudbrud truer nu skabningerne og kan udslette dem for altid. Et hold er igen sat sammen i håb om at redde dinosaurerne fra en anden udryddelse, men der kan være en anden hemmelig sammensværgelse i gang bag kulisserne.

Da dinosaurer regerede på jorden

Fra sommeren 2018 er der i alt fem Jurassic Park-spillefilm. Franchisen har udløst utallige legetøj og relaterede attraktioner gennem årene, og den fortsætter med at fange fantasien hos publikum over hele verden. Den endnu unavngivne tredje film i Jurassic World-trilogien er planlagt til udgivelse i juni 2021.

Anbefalede: