Kinesiske lanterneplanter

Indholdsfortegnelse:

Kinesiske lanterneplanter
Kinesiske lanterneplanter
Anonim
modne røde bælg
modne røde bælg

Den kinesiske lanterneplante (Physalis alkekengi) kaldes også blærekirsebær, kinesisk lanterne, japansk lanterne eller vinterkirsebær. Denne plante er en urteagtig flerårig plante, der er hjemmehørende i det sydlige Europa øst over det sydlige Asien til Japan.

Plantebeskrivelse

Den kinesiske lanterneplante er navngivet på grund af den lyse orange til røde papiragtige dækning over dens frugt, som ligner en kinesisk lanterne. Alle dele af denne plante er opført som giftige, selvom den modne frugt og de meget unge blade bruges i urtemedicin.

  • Det mørkegrønne, hjerteformede løv vokser til en højde på 23-35 inches høj og en spredning på 23-35 inches.
  • De små hvide blomster blomstrer på en stilk midt på sommeren.
kinesisk lanterne plante blomst
kinesisk lanterne plante blomst
blonde bælg
blonde bælg

At dyrke den kinesiske lanterneplante

Kinesiske lanterneplanter kan lide fuld sol med lidt skygge i eftermiddagsvarmen. De vokser i USDA zone 5-10. De foretrækker rig, leret jord. Hvis din jord ikke er rig, kan du tilføje tre tommer kompost til den, indtil den er i en dybde på seks tommer, og plant derefter de kinesiske lanterneplanter der.

Muligheder for at starte planten

Den kinesiske lanterneplante kan dyrkes af frø, ved at dele jordstænglerne, den sætter ud, eller købes i en planteskole. Hvis du ikke kan finde det i din lokale vuggestue, så tjek Burpee eller Amazon.

Vokser fra frø

For at vokse fra frø, så frøene sidst på foråret, efter at al fare for frost er overstået. Dæk dem ikke til, da de kræver lys for at spire. De kan også startes indendørs på en opvarmet pude, der holder vækstmediet til en temperatur på 70-75 grader F. Spiringsperioden er cirka 20-25 dage. Plant frøplanter med to fods mellemrum i haven, efter at al fare for frost er forbi. Vand dem godt.

Pleje og vedligeholdelse

grøn frøstand
grøn frøstand

Kinesiske lanterneplanter skal vandes en gang om ugen, indtil de er etableret. Overvand ikke, da du vil fremkalde rodråd.

Befrugtning

Gød med en afbalanceret gødning, såsom en 10-10-10, én gang om foråret og én gang om sommeren. Efter etablering er den kinesiske lanterneplante rimeligt tørkebestandig, men vil producere flere blomster og frugt, hvis den vandes og gødes.

Klipning og opdeling

Klip ned og bortskaf løv i det sene efterår efter den første hårde frost. Del planter om foråret, hvis de bliver for store eller spreder sig for meget.

skadedyr og potentielle problemer

Kinesiske lanterneplanter er udsat for mange skadedyr, herunder falske kartoffelbiller, agurkebiller og loppebiller. Neem olie vil dræbe disse skadedyr, når den bruges i henhold til etikettens anvisninger.

Denne plante anses for at være hjorteresistent.

Uses

Den kinesiske lanterneplante tiltrækker sommerfugle. Den bruges som en accentplante, til kanter og kanter. Det kan blive invasivt, og Dave's Garden-læsere bemærker, at det er invasivt i New England-området i USA. Af denne grund dyrkes den ofte i containere.

Den er fin som skåret frugt eller tørret frugt. For at tørre frugten skal du skære stilken ved jorden. Strip af bladene og hæng på et køligt, tørt sted i et par uger.

Denne plante plejede at blive brugt i urtemedicin, selvom den ikke bruges meget længere. Det kan forårsage abort, så det bør ikke bruges af gravide kvinder. Et homøopatisk middel er lavet af frugten, der bruges til at behandle nyre- og blæresygdomme.

En attraktiv efterårsdekoration

Fordi den kinesiske lanterneplantefrugt er på sit højeste i det tidlige efterår, bruges den ofte som dekoration til Halloween eller bare efteråret generelt. Denne attraktive plante kan tjene som en accent i enhver have og fortsætte med at dekorere som en tørret plante langt ind i efteråret.

Anbefalede: