Militær tidskonverter

Indholdsfortegnelse:

Militær tidskonverter
Militær tidskonverter
Anonim

En dag på et standardur bevæger sig i to 12-timers sektioner, mens det militære ur marcherer i en enkelt 24-timers blok. Når du har behov for det, kan vores tidskonverteringswidget hurtigt hjælpe dig med at skifte fra det ene system til det andet.

Sådan bruges widgetten

Widgetten hjælper dig med at finde ud af, hvad der svarer til tider på standard 12-timers uret til 24-timers militærur, såvel som det omvendte.

For at konvertere fra standardtid til militærtid:

I den første linje i widgetten:

  1. Indtast standardtimer og minutter i de første to felter.
  2. Klik på rullemenuen for at vælge AM eller PM efter behov.
  3. Klik på "Beregn" for at se den tilsvarende militærtid.

For at gå fra militærtid til standardtid:

I anden linje i widgetten:

  1. Indtast militærtiden som fire cifre: to for timen og to for minutterne. Indtast f.eks. 0700, 1300 eller 1530, alt efter hvad der er relevant.
  2. Klik på knappen "Beregn" for at se din konvertering på standardtid.

For at slette dine indtastninger til enhver beregning skal du klikke på knappen "Slet".

Standard Versus Militærtid

I standardtid kører 12-timers uret fra kl. 12.00 midnat til kl. 12.00 og gentager endnu en 12-timers cyklus til midnatstid den dag.

På den anden side fortsætter det 24-timers militære ur efter kl. frem til 0000 midnat næste dag. De militære tider 1300 og 2359 svarer til henholdsvis 13:00 og 23:59 som udtrykt i standardtid.

Anvendelser af standard- og militærtid

Generelt i det civile liv bruges standard 12-timers uret i USA og Canada, mens 24-timers uret bruges i mange andre lande. USA, Canada og andre lande bruger 24-timers uret til deres militær.

24-timers uret bruges også til andre officielle formål rundt om i verden. Disse situationer omfatter brug af hospitals- og akutmedicinsk personale samt af luftfartsindustrien til at registrere tidspunktet for hændelser.

De to ures skriveformat

For begge ure skal du være omhyggelig med at forstå, hvordan du skriver tidspunkterne på dagen i deres korrekte formater.

Vægur med militær tid
Vægur med militær tid

For standard 12-timers ur:

  • Skriv tiden med et kolon mellem timen og minutterne.
  • Referatet skrives som to cifre.
  • Tidspunktet skal altid efterfølges af AM eller PM for at angive det som før eller efter middag. Disse skrives generelt med store bogstaver i mere formelle sammenhænge, med eller uden punktum, men det svarer norm alt til små bogstaver ellers.

Du ville for eksempel skrive et minut over klokken to om morgenen som kl. 02.01.

For militærets 24-timers ur:

  • Intet kolon må stå mellem timen og minutterne.
  • Hverken AM eller PM bruges til at angive tidspunktet på dagen.
  • Skriv altid militærtid som fire cifre, to for timen og to for minutterne. Skriv f.eks. "fjorten hundrede og tredive" timer som 1430 (svarende til 14:30 på standardtid).
  • Inkluder et førende nul før en enkeltcifret time. For eksempel skrives tredive minutter efter otte om morgenen 0830 og udtales "åh otte tredive" timer.

En hurtig konvertering

Når du har forstået det, er det let at forstå, hvordan 24-timers militærtid relaterer sig til 12-timers standardtid. Brug vores enkle widget, når du vil lave en hurtig konvertering fra det ene ur til det andet.

Anbefalede: